Teen vaping och marijuana användning

33 dödsfall från 24 olika stater. 49 stater har fall av skador i samband med vaping. 33 dödsfall, från 24 stater.

Rikstäckande E-cigarett användning ökade 78% från 2017 till 2018. I Buffalo County, på bara en två-årig tidsperiod fördubblades, går från nästan 14% 2016 till 28% i 2018, en trend några föräldrar var omedvetna om.

“Första gången jag introducerades till detta var jag på en baseballmatch, det såg ut som en USB, så jag plockade upp den. Min son var som “Mamma, vad gör du med det? ” det är en vaping enhet. Jag tänkte hur är det att jag inte vet om detta och mina barn gör, “sa Tina Chausek, Mamma, UNK rådgivare.

Måndag kväll fick föräldrarna en utbildning. Brottsbekämpande informerade dem om vad de ser i skolorna och vad föräldrarna måste se upp för hemma.

“Att vara på alerten och se till att de vet att de inte är” bara ofarliga små enheter, de flesta av dem innehåller nikotin eller något ämne som kan vara skadligt, “sade Wanda Fedorchik, missbruk förebyggande samordnare.

Hjärnan hos barn är fortfarande bildas genom deras mitten av 20-talet, marijuana, nikotin och andra droger kan vara extremt farligt.

“I Nebraska, de flesta barn har haft sin verkliga mängden festande vid 13 års ålder. Förebyggande experter säger 5: e klass är när föräldrarna måste börja prata med sina barn, “tillägger Chausek.

Av de barn som erkänner att vaping i Buffalo County, 45% av dem erkänna att inhalera marijuana och andra droger.