Hur privata är VPN? Loggar de allt jag gör?

I min VPN-katalog spårade jag två typer av loggning. Den första är om de loggar trafik, DNS-begäranden och IP-adresser. Det här är ganska otäcka saker. Om en VPN-tjänst loggar in detta, skulle de ha den information du kan välja att dölja, till exempel webbplatser du besöker, platser där du är, och eventuellt även information du kan skicka.

Även om användningen av dessa tjänster fortfarande skyddar dig från Wi-Fi-spioner i ditt hotell eller restaurang, kan jag inte rekommendera att registrera dig för någon tjänst som gör DNS, trafik eller IP-loggning. Det finns bättre, mer privata alternativ.

Den andra typen av loggning är mer godartad. test: bästa vpn-tjänsterna för att surfa anonymtsom loggar bandbreddsanvändning och anslutningstidsstämpeldata brukar göra det antingen för att ställa in sina egna system eller hantera missbruk av sina tjänster.

Jag har mindre av ett problem med tjänster som bara övervaka bandbreddsanvändning, så länge de inte lagrar några detaljer. Som sagt, vi gav högsta betyg till de tjänster som inte gör någon loggning. När jag väljer en VPN-tjänst, det är de tjänster jag väljer för min användning.